Affiliatetrip 2012 @ Marrakech

Afgelopen vrijdag was het weer zover, de jaarlijkse affiliate trip van Daisycon! Sinds 2007 nodigen ze ieder jaar een selectie affiliate publishers uit om een weekendje weg te gaan om elkaar zo eens wat persoonlijker en informeler te leren kennen – en uiteraard de nodige kennis uit te wisselen. Na IJsland, Malta, Valencia en Istanbul werd het dit keer buiten Europa gezocht: Marrakech!

Tot nu toe had ik alle jaren mijn target behaald (al heb ik 2 keer af moeten zeggen), maar aangezien ik momenteel een stuk minder actief binnen de Nederlandse markt ben was het dit jaar een onbegonnen zaak.. Om die reden had ik begin dit jaar (vanuit een internetcafé in Thailand) een video ingestuurd en zodoende de wilcard gewonnen. Super!

Het was (zoals altijd) weer een super trip! Een paar dagen lang gezelligheid, sight-seeing, lekker eten en stappen met mensen die tenminste begrijpen waar je het over hebt. Kan het nog beter? ;) Ik zal jullie een getailleerd reisverslag besparen en enkel even een korte samenvatting geven.

Een weekendje Marakkech

Nadat we vrijdagochtend vroeg (± 4.30) op Schiphol hadden verzameld vlogen we (met een mannetje of 30?) richting Marrakech. Tijdens de brunch in het hotel vertoonde Marko zijn speechkunsten nog even, waarna we met z’n allen de stad gingen verkennen. Al snel werd duidelijk dat het een compleet andere wereld is! Iedereen leeft buiten en is z’n eigen handeltje aan het drijven op de (grote!) markt. Als reiziger werd m’n reislust dan ook snel weer aangewakkerd ;)

Na een mooie introductie van de stad hebben we nog even bij het zwembad van het hotel gerelaxt (had ik al gezegd dat het zo’n 30 graden was?), waarna we in de stad weer een hapje en een drankje gingen doen. Meteen werd duidelijk hoe groot het contrast tussen arm en rijk is in de stad: Op het ene moment loop je in een oud, rommelig en vies straatje waar niets van rijkdom is te zien, het andere moment stap je door een deur heen en blijken er gigantisch mooie huizen – met zwembad en al –  schuil te gaan. Bij het stappen was datzelfde verschil (tussen arm en rijk) goed merkbaar: waar het minimumloon in Marokko zo rond de 183 euro per maand ligt, betaal je in de meeste clubs minimaal 9 euro voor een biertje. In de kledingdracht van de vrouwen lijkt evengoed een flink verschil te zitten: waar overdag (op straat) het meeste verhuld wordt, lijkt dat ‘s avonds niet bepaald uit te maken ;)

Enfin, de volgende dag (= zaterdag) was in grote lijnen hetzelfde. In de ochtend hebben we een bustour door de stad gedaan en zijn we met de gids door de souks gelopen, waarna ‘s middags weer vrij in te vullen was en we ‘s avonds wederom heerlijk hebben gegeten en een goed feestje hebben gebouwd!

De laatste dag (= zondag) zijn we voornamelijk buiten de stad zelf geweest. Eerst een aantal uur op quads door de woestijn / kale vlaktes gecrossed, waarna we bij een hippe “strandtent” Nikki Beach de trip hebben afgesloten. Goed eten, een lekker wijntje, even zwemmen & slapen… Het leven is zo slecht nog niet ;)

Gezelligheid > samenwerken

Het bovenstaande is uiteraard maar een summiere samenvatting van deze trip – maar het geeft in ieder geval iets van een beeld. Het was vooral een ontzettend gezellig weekend!

Uiteraard is het doel van zo’n trip niet alleen om het gezellig te hebben. Van een weekendje sparren en tips uitwisselen met like-minded ondernemers is nog nooit iemand dommer geworden! Daarnaast is het juist super om een weekendje persoonlijk te connecten met concullega’s en de channel managers van Daisycon: dat is toch waar de samenwerkingen uit voort komen. Niet voor niets dat ik gedurende mijn “affiliateloopbaan” de meeste omzet via Daisycon heb laten lopen.

Enfin, ook dit jaar was de gehele trip weer tot in de puntjes verzorgd. Een mooie locatie, een goed hotel, goede restaurants en leuke activiteiten. Daisycon, jullie hebben er weer een top weekend van weten te maken. BEDANKT!

P.S. Hieronder vind je nog een kleine selectie foto’s :)

 

Over Wilco de Kreij

Wilco is een 26-jarige internet ondernemer met een grote passie voor online marketing. Hij heeft door de jaren heen vele verschillende (online) ondernemingen opgezet, in zowel binnen- als buitenland. Je vindt hem ook op Twitter & Google+.

Reacties

  1. Ziet er heerlijk uit, hoop dat het ook iets opgeleverd heeft!

Laat wat van je horen

*


  • cheap nfl jerseys
  • wholesale jerseys
  • http://onlinebizz.nl/wp-includes/js/crop