De 18 regels voor online succes

Terwijl ik mijn gratis online marketing/business cursus aan het maken was vroeg ik mezelf af wat nu écht het verschil maakt tussen wél of geen online succes behalen. “Succes” is uiteraard een breed begrip; in dit geval doel ik erop of het lukt om een online business of website op te zetten waar je (minimaal) van kunt leven.

Sinds ik begonnen ben met online ondernemer (officieus sinds 2003, officieel sinds 2006) heb ik door vallen en opstaan geleerd wat het verschil kan maken.

Ik zou het tof vinden als je de regel(s) die jou het meest aanspreken / het meest betrekking hebben op jou op Twitter zou willen delen. Zo helpen we elkaar een beetje!

1. Los een probleem op. Wat voor business of website je ook hebt – zorg dat er vraag naar is vanuit de markt. Als jouw product, dienst of website geen “probleem” oplost, waarom zouden mensen dan naar jou toekomen?

Zorg dat je een probleem oplost als geen ander, en je hebt KILLER potentie in je handen! (Tweet dit)

2. Voeg daadwerkelijk waarde toe. Dit punt is een logisch vervolg op het voorgaande punt. Elk gezond bedrijf moet een toegevoegde waarde hebben om zijn bestaansrecht te verdienen – en dat geld voor een online business of website evengoed.

Lever opmerkelijk (!) veel waarde en resultaten zullen volgen! (Tweet dit)

3. Denk lange termijn. Ik zal de laatste zijn die zou beweren dat je met korte-termijn denken en -tactieken geen geld kunt verdienen, maar door de jaren heen heb ik wel geleerd dat lange termijn durven denken daadwerkelijk véél meer oplevert.

Slimme trucjes & tactieken = €€ op korte termijn, goede strategieën = €€€€€ op lange termijn. (Tweet dit)

4. Bouw een merk op. Wat voor vorm van online business je ook hebt, zorg dat je aan een merk bouwt. Ook al is het niet direct meetbaar, op de lange termijn zul je merken dat dit véél waard is – ook online. Op het moment dat je je website als “merk” weet neer te zetten zul je zien dat je resultaten meegroeien. Niet alleen zul je meer terugkomende bezoekers krijgen, de herkenning van een merk geeft ook een gevoel van vertrouwen en kwaliteit (voor zowel je bezoekers, als voor eventuele business partners).

Het herkenning van een merk zal zorgen voor een gevoel van vertrouwen en kwaliteit! (Tweet dit)

5. Werk aan de relatie met je (potentiële) klanten. Zelf heb ik lange tijd veelal “traffic geknalt” met als enige doel daar zoveel mogelijk verkopen uit te halen. Het heeft me geen windeieren gelegd, maar achteraf zie ik in dat de resultaten nog véél beter hadden kunnen zijn als ik met al die mensen een “relatie” was aangegaan. Het enige wat ik deed was zorgen voor bezoekers, en deze (middels affiliate marketing) converteren in sales (en dus omzet). Als ik tegelijkertijd aan een emaillijst had gebouwd, had ik daar nog jarenlang extra van kunnen profiteren.

Ga vandaag nog een relatie aan met je bezoekers & klanten, je zult er de komende jaren nog de vruchten van plukken! (Tweet dit)

6. Focus niet op één trafficbron. Hoe verleidelijk het soms ook is (als je succesvol bakken met traffic uit één bezoekersbron weet te halen), zorg dat je je ten alle tijden richt op meerdere trafficbronnen. Geloof me: been there, done that ;) Van de een op de andere dag 90% van je traffic verliezen is niet leuk! Spreid dus je risico door je op meerdere traffic bronnen te richten.

Liever 1000 bezoekers verdeeld over 6 trafficbronnen, dan 1200 bezoekers via 1 trafficbron. (Tweet dit)

7. Pak die eerste euro zo snel mogelijk. Teveel mensen besteden té veel tijd aan het starten van hun business. Ik zeg niet dat je de opstartfase af moet raffelen, maar tegelijkertijd hoeft ook niet alles perfect te zijn. Start zo snel mogelijk en zorg dat je zo snel mogelijk de eerste euro verdient. Ook goed voor de motivatie!

Probeer niet in één keer een miljoenenbusiness op te zetten – begin bij één euro! (Tweet dit)

8. Zorg voor een (financiële) buffer. Ondernemen is risico nemen. Zelf ben ik (boerenzoon zijnde) van nature zuinig, en heb dus altijd “onder mijn stand” geleefd. Dat klinkt wellicht raar, maar daarmee bedoel ik dat ik ten alle tijden (ook tijdens reizen etc) zorgde dat ik iedere maand geld opzij kon leggen. Je weet nooit waar je in de toekomst tegenaan loopt, dus zorg altijd dat je een financiële buffer achter de hand hebt :)

Zorg voor een buffer om een constant gevoel van vrijheid te creëren! (Tweet dit)

9. Stel doelen die je motiveren. Niemand kan eindeloos hard werken zonder een duidelijk doel voor ogen te hebben. Stel daarom SMART doelstellingen! Smart? Ja, S.M.A.R.T.:

 • Specific: Zorg dat je doel specifiek is.
 • Measurable: Zorg dat je doel meetbaar is.
 • Attainable: Zorg dat je doel haalbaar is.
 • Relevant: Zorg dat je doel relevant is.
 • Time-bound: Zorg dat je een bepaalde termijn specificeert.
Blijf niet hangen in het vage, maar stel specifieke, meetbare en haalbare doelen op. (Tweet dit)
10. Beloon jezelf. Heb je bepaalde doelstellingen behaald? Beloon jezelf dan ook. Specificeer die beloning (e.g. een klein cadeautje voor jezelf, een dagje/weekendje weg, etc) vooraf en “in” die beloning énkel na het behalen van je doel. Zodoende geef je jezelf extra motivatie om je doelstellingen te halen!
Work hard, play hard ;) (Tweet dit)
11. Geef nooit op. Een succesvolle business starten is niet altijd makkelijk en vergt soms veel geduld en doorzettingsvermogen – zonder zeker te zijn van resultaat. Één ding is echter wel zeker: als je opgeeft ga je je doelstellingen sowieso niet halen.
De meest zekere manier om te slagen is om het nog een keer te proberen. (Tweet dit)

12. Beperk de informatiestroom. Leren en lezen is belangrijk, maar kijk uit dat je jezelf niet verdrinkt in alle blogs, ebooks en artikelen! Zelf plan ik bepaalde tijden van de week (bijv. zaterdag) in om alles te lezen. De rest van de week sla ik zoveel mogelijk interessante artikelen op in Instapaper. Verzuip niet in de informatie, maar DOE dingen!

Informatie overload is een symptoom van onze ‘drang’ niet te focussen op wat belangrijk is. (Tweet dit) 

13. Werk aan je bedrijf, niet in je bedrijf. Dit is niet in alle fases van je bedrijf toepasbaar, maar het zou wel ten alle tijden je doel moeten zijn! Wil je je business (uiteindelijk) schaalbaar maken, zorg dan dat het resultaat van de business (uiteindelijk) niet afhangt van hoeveel uren jij erin steekt. Behalve dat je je business hiermee véél verder kunt laten groeien, stelt het je bovendien in staat om je tijd in te vullen zoals jij dat wilt.

Laat je business groeien door jezelf ‘buiten spel’ te zetten! (Tweet dit)

 14. Doe dingen buiten je comfort zone. Op safe spelen kunnen we allemaal! Het is makkelijk, veilig en comfortabel. Durf af en toe echter ook uitstapjes buiten je comfort zone te maken – zowel qua werk als in op persoonlijk niveau. Doe eens gek, en schrijf je in op die hardloopwedstrijd, pas je dagschema eens aan of neem contact op met die ene persoon. Wat het ook, doe het!

Verbreed je horizon door elke dag iets engs te doen! (Tweet dit)

15. Netwerk met andere mensen in je branche. Één van de meest onderschatte waardes van veel startende ondernemers. Tenminste, dat was voor mij in m’n jonge(re) jaren wel het geval ;) Pas later ben ik in gaan zien hoe leuk (!) en waardevol netwerken is. Samen sta je sterker dan alleen!

Het gaat er niet om wát je weet, maar wie je kent en wie jou kent! (Tweet dit)

16. Ga naar live events. Je kunt nog zoveel mailen, bellen en Skypen: echt netwerken doe je in real life. Zelf ga ik regelmatig naar borrels & events. Niet alleen omdat het erg gezellig is (mensen in dezelfde branche snappen tenminste waar je het over hebt!), maar het is bovendien goed voor de motivatie en inspiratie (en je kennis op peil te houden).

Laat je gezicht offline eens wat vaker zien voor meer online resultaat! (Tweet dit)

17. Zorg voor focus. Je kunt nog zo’n alleskunner zijn – niemand kan 1001 projecten tegelijk runnen en nog altijd productief zijn. Zelf heb ik nog wel eens de neiging om (te) snel op nieuwe projecten/ideeën in te springen, waardoor de productiviteit soms ver onder het nulpunt kan belanden..Bewaar die focus en richt je niet op teveel projecten tegelijk!

Doe jij liever heel veel aan 2 projecten, of helemaal niets aan 20 projecten? (Tweet dit)

18. Investeer in jezelf. Zelf investeer ik veel tijd, energie in geld in mijn kennis & skills. Dit heb ik van jongs af aan gedaan, en zal ik ook altijd blijven doen. Niet alleen vind ik het ontzettend gaaf om mezelf uit te dagen nieuwe dingen te leren, “ik” ben ook de enige échte constante in mijn business. Ik heb het geluk gehad diverse mooie successen mee te maken, maar heb door de jaren heen ook een aantal “tikken” naar beneden gehad (business-wise). Door veel in mezelf te investeren heb ik nu de kennis en kunde om snel van niets, iets te kunnen maken – ook als ik verder alles kwijt raak.

Investeren in jezelf is de beste investering die je kunt maken – voor jou én je omgeving! (Tweet dit)

Zo, dat zijn mijn 18 regels naar online succes. Ik zeg niet dat dit alle regels zijn of dat ze op iedereen van toepassing zijn, maar ik denk dat deze 18 regels aardig overeenkomen met mijn eigen ervaringen.

Wat is jouw nummer 1 regel? Heb je nog toevoegingen? Ben ik iets vergeten? Laat het me weten via de comments hieronder!

 

Over Wilco de Kreij

Wilco is een 26-jarige internet ondernemer met een grote passie voor online marketing. Hij heeft door de jaren heen vele verschillende (online) ondernemingen opgezet, in zowel binnen- als buitenland. Je vindt hem ook op Twitter & Google+.

Reacties

 1. ik mis er nog 1: zorg dat je het naar je zin hebt, je kunt niet succesvol zijn als je je niet gelukkig voelt met wat je doet.

  • Wilco de Kreij zegt:

   Helemaal mee eens – goede toevoeging Miran! Plezier in hetgeen je doet is zéker belangrijk, anders houd je het nóóit vol!

 2. Leuk artikel! Ik denk dat een goed concept i.c.m. discipline om te blijven focussen, volharding, lange termijn denken, jezelf blijven ontwikkelen en er plezier in hebben de basisprincipes zijn voor succes.

  2 leuke boeken over de ‘principes’ van succesvol ondernemen: Good to Great en Great by Choice van Jim Collins.

 3. Goed & leuk artikel Wilco!

  Ik vind meerdere punten goed, maar de nr.s 1 en 2 staan niet voor niets 1 en 2. Lever waarde en zorg dat je een probleem oplost!

 4. Heb je nog een goede tip voor mensen zoals ik die weinig tijd hebben.

  Ik zit nu al een paar maanden in dit wereldje (volg blogs, lees ebooks, en ben een beetje zo af en toe aan mn eigen projecten aan het werken), maar ik werk fulltime, en wil in mn eigen tijd natuurlijk ook nog een sociaal leven hebben en moet alles voor mezelf zorgen (m.a.w. woon niet thuis)

  • Reserveer iedere dag 30 minuten om aan één onderdeel van jouw plan te werken. Alles behalve je laptop gaat uit, alles behalve de software die je nodig hebt om aan die ene taak te werken gaat weg.

   Dertig minuten. Jij, je doel en een fysieke timer. Elke dag.

   En ga al je andere activiteiten batchen, zodat je het nog maar een of twee keer per week doet. Koken, sporten, rukken, etc.

   Huur een schoonmaker. Zorg dat je een vaatwasser hebt.

   Volg minder blogs. Lees minder ebooks. Ik zeg niet dat je ermee moet stoppen. Maar als jij moeite hebt om de tijd vrij te maken om aan je toekomst te werken, gaat meer lezen niet veel helpen.

   Ga luisteren in plaats van lezen. Van vrijwel alle degelijke boeken zijn audiobooks beschikbaar. En anders zijn er online diensten waarmee je (Engelse) tekst kan omzetten in een mp3.

   Werk aan één project totdat het af is en ga daarna verder met een ander project.

   Allemaal makkelijker gezegd dan gedaan, maar het werkt wel.

 5. Al zijn er een hoop open deuren bij heb ik er toch wel veel aan gehad, van de 18 toch een paar punten waarmee ik beter aan de slag kan gaan voor mijn webwinkel. Bedankt!

 6. Mijn favoriet in dit rijtje is toch wel nummer 8. Door altijd wat geld achter de hand te houden heb ik altijd het gevoel van vrijheid gehad. Vrijheid om te kunnen kiezen wat te doen. Vrijheid om nee te zeggen tegen dingen die me niet zinnen. Of tegen mensen die me niet zinnen. Vrijheid om risico’s te nemen die je anders misschien niet aandurft. Vrijheid om elke dag fris te beginnen en niet het gevoel te hebben dat er vandaag toch echt, echt geld binnen moet komen. Dus vrijheid om ook andere dingen te doen dan alleen gefocust te zijn op geld verdienen. En dat vond ik de afgelopen 16 jaar als eigen ondernemer het meest waardevol: eeehhh, vrijheid, dus.

  • Wilco de Kreij zegt:

   VRIJHEID!

   Yes, wat leven we toch in een mooie tijd he?! Zie dat je van b9.nl bent – ben deze al lang niet meer tegengekomen :) Goed om te zien dat je er nog mee bezig bent! Let wel, b9.nl (zonder www) werkt niet!

   • Directories als B9.nl zijn natuurlijk allang niet meer hip, en bij veel mensen van de radar verdwenen. Jammer? Ik vind het maar wat prettig dat er geen honderden anderen meer zijn die hetzelfde doen, en bovendien: mocht je nu willen starten met zoiets dan is het bedrijfsmatig gezien bijna onmogelijk. Dat scheelt een hoop concurrenten… Ik vind het nog steeds grappig een website te runnen (naast andere) die al meer dan 16 jaar bestaat en nog steeds geld genereert.
    Verder zit er iets met die “”www” niet goed (doet het af en toe wel en af en toe niet), nog maar eens naar kijken.

    • Wilco de Kreij zegt:

     16 jaar! Een oude rot in het vak dus ;) Wat je zegt, mooi om te zien hoelang je ergens de vruchten van kunt plukken als je iets goed in de markt zet. Super! Heb je de laatste jaren nog nieuwe concepten gelanceerd?

Laat wat van je horen

*


 • cheap nfl jerseys
 • wholesale jerseys
 • http://onlinebizz.nl/wp-includes/js/crop