Een nieuw begin!

Exact een week geleden kwam ik weer thuis na een reis van in totaal 10 maanden (met tussendoor 2 maanden Nederland). Tijdens die reis had ik alle tijd om te brainstormen over de plannen voor 2012, en schreef ik binnen no-time mijn aantekeningenboek vol met potentiële (online) business ideeën en doelstellingen voor het komende jaar.

Één van mijn persoonlijke doelstellingen van 2012 is meer mensen leren kennen / meer netwerken. Men zegt vaak dat de kennissenkring van de ondernemer minstens net zo belangrijk is als zijn kennis, dus waarom zou ik hier dan geen doelstelling van maken?

“Jij hebt genoeg data / ervaring om je verhaal te maken en mensen te inspireren” – Mitchel van Duuren

Uit die doelstelling kwam al snel het idee om dit blog nieuw leven in te blazen. Ik was echter iets terughoudend, aangezien ik eerder (in 2008) ook al eens de handdoek in de ring heb gegooid om dit blog bij te houden: het had simpelweg niet genoeg prioriteit. Nadat ik nog even kort contact heb gehad met mede-blogger Mitchel van Duuren was ik om!

Het voornaamste doel van dit blog is dus mensen leren kennen. Marketeers, ondernemers, bloggers, internet-fanaten… en eigenlijk iedereen die vol energie zit! Wellicht komt via dit netwerk een ander persoonlijk doel in vervulling: het lijkt me gaaf om te spreken op events (bijv. op de affiliate dag?).

Ik zal met name schrijven over online marketing, ondernemen en de online levenstyle. Om zomaar een aantal voorbeelden te noemen wat je zou kunnen vinden op dit blog:

 • De exacte stappen die je moet nemen om een online business op te zetten
 • De online marketing tactieken die ik gebruik om traffic te genereren
 • Hoe je professionele productvideo’s laat maken voor minder dan $50
 • Hoe ik onlangs $40,000+ omzet behaalde met enkel viraal traffic (= gratis!)
 • Tips hoe je gratis de wereld over vliegt
 • … en uiteraard nog veel meer! :)

Het zijn uiteraard maar voorbeelden, maar het moet je een idee geven waar het blog zoal over zal gaan.

Technische kanten van dit blog

2012 is (weer) een jaar waar productiviteit hoog in het vaandel staat, dus heb ik dit blog in één dag in elkaar gezet. Daarbij heb ik de bewuste keuze gemaakt om veel randzaken links te laten liggen en op een later moment op te pakken. Zodoende kan ik me eerst focussen op content én direct aan nieuwe projecten beginnen. Om je een idee te geven wat er o.a. nog moet gebeuren aan Emarky.nl:

 • WP theme naar Nederlands vertalen
 • Site sneller maken (momenteel veel grote afbeeldingen)
 • On-site optimalisatie (staat nog vól fouten)
 • Lead magnet maken
 • Aweber mail + bedankpagina’s instellen
 • custom Facebook fan pagina maken
 • Véél fouten wegwerken
 • Etc etc etc..

Conclusie: dit blog is nog niet af, en ik hoop dat jullie daar doorheen kijken. Het gaat immers om de content!

Een nieuw begin?

Zoals ik hierboven al schreef is het tijd voor iets nieuws, en niet alleen wat betreft dit blog. 2012 zal voor een deel ook een nieuw begin zijn voor mijn verdere business!

De afgelopen twee jaar zijn er namelijk diverse concepten doodgebloed doordat ik er simpelweg te weinig tijd in heb gestoken. In 2010 lag de focus op afstuderen, en in 2011 ben ik dus 10 maanden in het buitenland geweest. Uiteraard heb ik in diezelfde tijd ook diverse nieuwe projecten online gezet, maar ik heb besloten zoveel mogelijk met een schone lei te beginnen en de projecten die onderhoud nodig hebben te verkopen. Projecten met passief inkomen houd ik aan, zodat ik sowieso niet helemaal opnieuw hoef te beginnen.

Tijdens mijn reis heb ik mijn aantekeningenboek volgeschreven met ideeën om te gaan onderzoeken, testen en eventueel uit te voeren. Op dit moment weet ik nog niet precies waar ik dit jaar aan ga werken. Enerzijds heel spannend en eng, anderzijds biedt het onwijs veel mogelijkheden: alle opties liggen open!

Er wordt mij regelmatig gevraagd hoe je nu eigenlijk begint met ondernemen. In zekere zin ga ik iets nieuws starten, dus volg dit blog en je zult het leren en lezen. Als je daadwerkelijk wilt weten hoe ik op mijn 16e begon met ondernemen, dan kun je dat hier lezen.

Tot slot

Rest mij alleen nog jullie te vragen of jullie me gaan volgen? Je kunt me uiteraard ook vinden op Twitter & Facebook :)

Groeten, Wilco

P.S. Vind je het leuk dat ik weer ga bloggen? Laat dan een berichtje achter en deel deze post op Twitter!

Over Wilco de Kreij

Wilco is een 26-jarige internet ondernemer met een grote passie voor online marketing. Hij heeft door de jaren heen vele verschillende (online) ondernemingen opgezet, in zowel binnen- als buitenland. Je vindt hem ook op Twitter & Google+.

Reacties

 1. Maarten zegt:

  Hallo Wilco,

  Goed te horen dat je terug bent van dat gereis. Ook leuk om te horen dat je weer gaat blogen en zo vol met plannen zit. Succes de eerstkomende tijd. Vergeet niet zo af en toe even rustig adem te halen, want een deel van het ondernemen is even stilstaan en weer goed om je heen te kijken.

  Groet,
  Maarten

  • Bedankt voor je reactie en de succeswensen Maarten! Helemaal eens dat je soms even stil moet staan.. Maa dat heb ik de afgelopen maanden genoeg gedaan dus nu is het tijd om te knallen ;-)

 2. Linda van Berendonk zegt:

  Leuk om te horen dat je het bloggen weer oppakt! En ondanks dat je zowat heel 2011 in het buitenland zat en ik alweer een nieuwe baan heb, volg ik je verhalen nog steeds….dat zegt ook wel wat toch? ;-) Keep it coming zou ik zeggen! Veel succes enne…welcome back!

 3. Hoop wel dat je wat frequenter gaat bloggen dan op je Engelse variant, eens per week? :D

 4. Dawid S zegt:

  Hey gozer, fijn dat je terug bent, heb je gemist ;-) Gaaf dat je weer gaat bloggen, ga zeker weer vaker op je site kijken.

 5. Hey kerel! 

  Fijn dat je weer thuis bent?? 
  Spreken snel even via Skype :)

 6. Niek Schoonheijm zegt:

  Hoi Wilco, interessant blog. Heb je toevallig al iets gepubliceerd over de low budget productvideos? gr Niek

 7. Pepijn Weijland zegt:

   Hey Wilco, ik ben nieuw op je blog. Ik ben begin 2012 in contact gekomen met Internet Miljonair en sindsdien volg ik zijn blog, en nu dus ook de jouwe. Ik ben nog geen internet marketeer (ondernemer) maar wil dit wel worden. Voordeel is ik heb wat ideeën op de plak liggen die ik nu uit aan het bouwen ben, en uiteindelijk online wil hebben.
  Je gaat me nog veel horen hier, ik ben nu vooral bezig om heel je blog door te spitten!
  Oja je eBook was top, en heb ik gisteren gelezen

  • Hi Pepijn, leuk om van je te horen! Top dat je al wat ideeën hebt (daar begint het mee), nu is het tijd voor *actie*! :) Ben benieuwd naar je projecten en hoor het graag als je eens tips nodig hebt! 

Laat wat van je horen

*


 • cheap nfl jerseys
 • wholesale jerseys
 • http://onlinebizz.nl/wp-includes/js/crop