Een simpele tip om je doelen te halen

Zoals ik vorige week al schreef helpt het stellen van (motiverende) doelen om meer gedaan te krijgen en meer resultaat te behalen. Maar soms is het stellen van doelen niet genoeg, met name als je jezelf erop betrapt dat je niet streng genoeg bent voor jezelf (en de ‘beloftes’ naar jezelf toe verbroken worden)..

Op het moment dat ik bepaalde doelstellingen voor mezelf stel, betrap ik me er soms op dat ik er soms minder achteraan ga dan nodig is. Blijkbaar is de prioriteit te laag en heb ik er te weinig voor over.

Zodra ik merk dat er op bepaalde doelstellingen een “sociale controle” is, merk ik dat ik die doelstellingen veel meer prioriteit geef (wat de kans van slagen veel hoger maakt).

Hier moest ik aan denken toen ik eergisteren op de hoogte werd gesteld van de affiliate trip van M4N. Simpel gezegd krijgt iedere affiliate na overleg een eigen doelstelling voor het laatste kwartaal van 2012. Haal je deze doelstelling, dan ga je mee naar de Alpen. Uiteraard heeft het incentive (de trip naar de Alpen) al een positieve invloed op het behalen van een dergelijk target, maar het feit dat je er vooraf afspraken over maakt zal eveneens zorgen voor een positieve boost om je doelstelling te behalen. Mocht je je bezig houden met affiliate marketing zou ik dan ook zeker aanraden om contact met ze op te nemen en zodoende proberen 2012 nog even met een “knal” te eindigen!

Wat ikzelf tegenwoordig regelmatig doe, is bepaalde grote doelstellingen bekend maken bij vrienden, familie en kennissen. Nee, ik ga niet open en bloot vertellen wat mijn exacte doelstellingen zijn (e.g. omzetcijfers etc), maar wel vertel ik tegenwoordig met regelmaat wat voor projecten er zoal in de pijpleiding zitten, en voor wanneer deze af moeten zijn. Zodoende krijg ik nu regelmatig dingen te horen als “Hey, hoe loopt het met project X? Dat zou toch vorige week online gaan?“. Met andere woorden, ik word weer even met m’n neus op de feiten gedrukt.

Geloof me, het werkt echt. Op het momenten dat mensen om je heen gaan vragen hoe het met bepaalde doelstellingen verloopt, ga je vanzelf een stuk harder lopen om te voorkomen dat je die mensen moet “teleurstellen”.

Dus, actiepunt van de dag: laat meer mensen weten waar je mee bezig bent om zodoende een stukje sociale controle toe te voegen. Met name als zelfstandig ondernemer (= geen directe collega’s) een aanrader!

Note: Wat betreft de affiliate trip van M4N ben ik in twijfel.. Momenteel doe ik niet zoveel meer als vroeger binnen NL op het gebied van affiliate marketing. Dit jaar is dan ook de eerste keer dat ik mijn Daisycon target niet heb gehaald (al mag ik gelukkig alsnog mee naar Marrakech). Zit al wat langer in mijn hoofd om weer wat nieuwe NL affiliate sites “uit de grond te stampen”, en zo’n stok achter de deur (= het M4N target) zou dan wel motiverend werken. Anderzijds zou dat betekenen dat ik juist van mijn focus afwijk door er een of meerdere projecten bij te pakken.. Argh, keuzes!

Over Wilco de Kreij

Wilco is een 26-jarige internet ondernemer met een grote passie voor online marketing. Hij heeft door de jaren heen vele verschillende (online) ondernemingen opgezet, in zowel binnen- als buitenland. Je vindt hem ook op Twitter & Google+.

Reacties

 1. Ha Wilco, wat een geniale blogpost! Helemaal omdat ik precies doe wat jij verteld in je blogpost, ik vertel mensen bewust (niet alles) waar ik mee bezig ben… en ja wekelijks vragen diverse mensen waar ik het aan het verteld heb “hey Coen, hoe is het ermee.. schiet het al op”

  Op één of andere manier zoals jijzelf ook zegt “ga je harder ‘lopen’…en wat ook belangrijk is je krijgt er zovéél voor terug.. het lijkt wel magie!

  Top artikel waar online(offline) ondernemers zeker wat aan hebben!

  Coen

 2. Ha Wilco,

  Een mooi stuk weer, iedere doelstelling probeer ik ook te halen al is het soms moeilijk.
  Het is een mooi vak, iedere dag leer je bij maar moet er niet mee stoppen.
  Iedereen in je omgeving zorgt dan weer voor dat duwtje in de goede richting.

  Groeten uit Papendrecht,

  Bart

Laat wat van je horen

*


 • cheap nfl jerseys
 • wholesale jerseys
 • http://onlinebizz.nl/wp-includes/js/crop