25 Facebook fanpagina tips

Één van mijn persoonlijke doelen 2012 is (leren) presenteren. Toen Michael (van ondermeer Limburg Professionals) me een aantal weken geleden vroeg om een Facebook workshop te komen geven hoefde ik dus niet lang na te denken :) Sinds de lancering van WP4FB (vorig jaar zomer) heb ik namelijk ontzettend veel over Facebook fanpagina’s geleerd (maakte daarvoor enkel gebruik van Facebook Ads) dus het was hoog tijd om een (stukje) van die kennis te delen!

De presentatie

Vooraf was niet bekend in hoeverre iedereen al bekend en/of actief was met Facebook fanpagina’s, dus ik kon met mijn presentatie niet te veel “de diepte” in gaan. Ik heb daarom gekozen voor 25 “actionable” tips om zo te proberen een zo breed mogelijk publiek aan te spreken: beginners zullen er ongetwijfeld van kunnen leren en ideeën uit op kunnen doen, maar ook mensen die al meer ervaring hebben met Facebook zullen mogelijk nieuwe dingen zien of op zijn minst aan het denken gezet worden.

Voor de critici onder ons: de presentatie is redelijk last-minute in elkaar gezet (lees: ben gisteravond om 23.30 begonnen), dus er zullen ongetwijfeld fouten en slordigheden ingeslopen zijn ;)

 

In totaal waren er zo’n ± 65 mensen, dus hulde voor de opkomst! Vond het ontzettend leuk om te doen en hoop dat het publiek dat ook vond :) Wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar!

Heb achteraf helaas niet heel veel mensen meer gesproken.. Ben jij er bij geweest, laat dan (bijv. in de comments hieronder) even weten wat je er van vond! Uiteraard worden reacties van alle anderen ook gewaardeerd ;)

P.S. Vind je deze post al “leuk”? ;)

 

Over Wilco de Kreij

Wilco is een 26-jarige internet ondernemer met een grote passie voor online marketing. Hij heeft door de jaren heen vele verschillende (online) ondernemingen opgezet, in zowel binnen- als buitenland. Je vindt hem ook op Twitter & Google+.

Reacties

 1. Leuke presentatie, hoor graag als je iets meer over het technische verhaal gaat vertellen. Groeten Gerrion Op het Veld – Testcoordinator voor Atos, Eindhoven.

 2. Ok op je eigen site dan ook nog eens ;-) Het was een erg leuke en interessante presentatie en wat het presenteren betreft. Kimberley,  een van onze studenten die dit verzorgd hebben, zei dat je er echt geld mee kon verdienen als je zo goed kon presenteren ;-)

 3. Jules Kozak zegt:

  Bedankt voor de presentatie van gisteren, erg leerzaam. Misschien inderdaad iets meer de technische kant uitlichten in komende presentaties, met name het opzetten van applicaties misschien.

  Dit omdat een applicatie op je Facebookpagina de functionaliteit kan vergroten, en hier zal (naar mijn mening) in de komende tijd veel om te doen zijn.

 4. Erg interessante presentatie! Je creativiteit en enthousiasme is aanstekelijk. Hoewel je door de diepgang van je presentatie de grote meerderheid van de zaal soms een beetje verloor, bleef het voor mij (als beginnend social media guru haha) erg goed te volgen. Mocht je nog ergens presenteren laat het mij weten. Misschien kunnen we connecten? Dit is een link naar mijn li 
  http://www.linkedin.com/pub/lars-pacbier/31/178/380

  • Hi Lars! Leuk dat je even een berichtje achterlaat :) Wist vooraf niet wat men al wist van Facebook, dus heb geprobeerd het niet té basic te houden maar ook niet té diep te gaan. Wellicht voor aantal toch nog iets te diep, maar denk/hoop dat iedereen er wel *iets* uit heeft kunnen halen: al is het maar inspiratie :) Lijkt me leuk om vaker dergelijke presentaties te geven. Als je je inschrijft op m’n nieuwsbrief blijf je automatisch op de hoogte! :-)

 5. Leuk en leerzaam filmpje! Ik heb respect voor de manier waarop je je leven indeelt en succes hebt vergaard. Lijkt me leuk om een keer een presentatie live bij te wonen. Wanneer ben je weer ergens live te zien!?

  • Thanks! Zal iedereen die is ingeschreven op de nieuwsbrief op de hoogte houden als ik weer ga spreken. Post jij de volgende keer onder je echte naam i.p.v. een of andere anchor text? ;-)

 6. Marcel zegt:

  Was een erg leuke presentatie, ik heb er veel bruikbare tips kunnen uithalen voor de bouw van mijn nieuwe fanpage”. Many Thx!

Laat wat van je horen

*


 • cheap nfl jerseys
 • wholesale jerseys
 • http://onlinebizz.nl/wp-includes/js/crop