Geld weggooien

Zoals een aantal wellicht wel weten, heb ik begin dit jaar een aantal maanden top10 geranked op het woord “vakantie”. Ik rankte er voornamelijk door wat sneaky trucjes, dus wist van te voren dat het tijdelijk zou zijn. Voor zolang als het duurde leverde het een leuke portie traffic op wat aardig converteerde.

Uiteraard zoek ik nog regelmatig op “vakantie” om te zien welke verschuivingen er zoal plaats vinden.. En wat zag ik? Vakantie.nl staat op nummer twee maar is leeg!

Zo te zien is het domein 5 juni 2007 overgenomen door Ilse Media. Zonde, als het al die tijd al leeg staat! Begrijpelijk dat men niet direct een project klaar heeft staan om te uploaden, maar op dit domein zit toch genoeg goed-converteerbaar traffic wat de moeite is om tenminste iets online te zetten! Niet enkel de bezoekers vanuit Google (staat immers op de 2e plaats) levert ze al een leuk zakcentje op, maar het domein zelf heeft al een OVT van 458 incl. extentie! Er zal dus ook genoeg type-in traffic op zitten.

Een simpele startpagina – zoals voorheen het geval was -kan al genoeg zijn om het traffic te converteren. Wat leuke deals met een aantal touroperators, of desnoods “gewoon” via een intermediair als Daisycon. Mocht dat toch allemaal teveel moeite zijn mogen ze het traffic uiteraard ook naar mij re-directen :) Alles beter dan het geld weggooien wat ze nu doen!

Over Wilco de Kreij

Wilco is een 26-jarige internet ondernemer met een grote passie voor online marketing. Hij heeft door de jaren heen vele verschillende (online) ondernemingen opgezet, in zowel binnen- als buitenland. Je vindt hem ook op Twitter & Google+.

Reacties

 1. Naja, voor een paar maanden ranken op “vakantie” is toch niet verkeerd? Ik zou het er wel voor doen in ieder geval :)

 2. Nice move van Ilse, damn. Neem aan dat ze dit voor hun reizen-vertical gaan gebruiken. Die paar duizenden euro’s is ze blijkbaar een worst.

 3. Pieter zegt:

  Wat is “een OVT van 458″ en waar kun je dat zien?

 4. Ik heb ook nog wel een leuk domeintje waar ze ‘m wel tijdelijk naar mogen redirecten ;-)

 5. ik ben eigenlijk ook wel benieuwd wat een OVT is.

 6. OVT is OVerTure van Yahoo. Een keywoord checker, waar het aantal zoekopdrachten worden bijgehouden. Een op de term “vakantie.nl” wordt in Yahoo dus 457 keer gezocht.

  Je moet zelf maar eens “vakantie.nl: invullen op het volgende adres:
  http://inventory.nl.overture.com/d/searchinventory/suggestion/

 7. Hoeveel geld zal hiermee gemoeid zijn gegaan denken jullie? Domeinnaam is de natte droom van elke webmaster natuurlijk ;)

 8. Uit het feit dat het vervolgens stil is gebleven op je weblog maken we maar uit dat je zelf ook op vakantie bent gegaan? ;-)

 9. Weblogs ranken lekker in google.

 10. is zeker met vakantie ofzo????

 11. Ik denk dat dit domein eerder tonnen (en niet een paar) dan duizenden euro’s heeft gekost…

 12. Vertel eens, wat heb je voor truucjes uitgehaald :) ? Maar toch mooi dat je aardig wat traffic (en vermoedelijk ook inkomsten) heb kunnen behalen.

 13. Ben eigenlijk ook wel benieuwd naar die truckjes?

 14. Ik zie dat je een nieuwe template hebt, betekent dat dat je weer begint met bloggen?

 15. Inmiddels staat er genoeg content op vakantie.nl om er honderden euro´s mee te verdienen. Lijkt op een vakantiereview portal a la zoover.nl in ontwikkeling. Ben benieuwd wat ze er verder nog mee gaan doen, ze zijn tenslotte nog maar in de beta!

 16. Kun je zien hoeveel waarde google geeft aan de domeinnaam wat betreft de ranking…….

 17. Heb deze pagina gevonden via Google en dit was precies wat ik zocht. Heb het gelijk doorgestuurd naar een neef, hij was hiernaar opzoek! Mooie site trouwens!

Laat wat van je horen

*


 • cheap nfl jerseys
 • wholesale jerseys
 • http://onlinebizz.nl/wp-includes/js/crop