Hoe ik gratis de wereld over vlieg

De afgelopen jaren heb ik aardig wat afgereisd. Met name de vluchten naar Australië – waar ik de afgelopen jaren 3 keer ben geweest – zijn normaliter aardig prijzig (€1000 – €1500) waardoor deze “hobby” al snel in de papieren zou kunnen lopen. Zou kunnen. Ik vlieg namelijk vaak gratis, zelfs naar Australië!

Vooruit, niet 100% gratis. De tax moet wel betaald worden. Voor een ticket naar Sydney komt dit bijvoorbeeld neer op zo’n €150-€200. Voor dat geld vlieg ik bovendien niet met de eerste-de-beste vliegmaatschappij, maar gewoon met KLM!

Punten sparen

Het eerste wat je hiervoor nodig hebt is de Flying Blue American Express creditcard. Met deze creditcard krijg je voor elke euro die je uitgeeft 1 0.8 punten die je in kunt wisselen voor vliegtickets. Het probleem is echter dat je normaliter een leven lang moet sparen voordat je genoeg punten hebt om een ticket bij elkaar te sparen.

Gebruik de kaart om die reden daarom zakelijk. Zelf heb ik jarenlang veel geadverteerd met Google Adwords. Toen ik op een gegeven moment al deze kosten via mijn Flying Blue creditcard liet lopen zag ik het aantal punten direct omhoog schieten! Mocht je Google Adwords accounts voor klanten beheren kun je al deze kosten uiteraard ook initieel via jouw creditcard laten lopen om zo punten te sparen, waarna je de kosten door factureert aan de klant. Bovendien stel je (door je kosten via een creditcard te laten lopen) je betalingen aan Google Adwords uit. In eerste instantie schiet de creditcard maatschappij dit immers voor.

Dit werkt echter niet alleen met Google Adwords, maar kan het met alles waarvoor je (flink wat) geld uitgeeft – zolang ze American Express als betaalmiddel accepteren. Loop je huidige kostenplaatje eens na en vraag je af welke kosten je wellicht via je creditcard kunt laten lopen. Iedere euro die je via deze weg uitgeeft levert je immers weer punten op!

In de periode dat ik nog veel met Google Adwords deed (dat is nu een stuk minder) kwamen er elke maand meer punten bij dan ikzelf kon opmaken en had ik dus de mogelijkheid om voor lange tijd gratis te vliegen!

Punten inwisselen

Heb je eenmaal flink wat punten gespaard dan is het nog zaak om hier slim mee om te gaan. Je kunt direct al je punten aan één ticket uitgeven, maar je kunt ook aanbiedingen afwachten en zodoende flink wat punten uitsparen. KLM heeft altijd flink wat Promo Awards online staan waarbij je vaak voor de helft van de punten (soms nog minder) kunt vliegen. Bovendien vind ik dat je met de verre bestemmingen meer waar voor je geld heeft, omdat op de korte vluchten relatief veel tax zit.

Bij het aanvragen van de kaart krijg je direct 2.500 gratis punten. Bovendien is de creditcard het eerste jaar gratis, daarna kost deze €75 per jaar. Mocht je de creditcard willen aanvragen, dan kun je dat doen via AmericanExpress.com: American Express Silver Card (aff-link).

Nog meer gratis..

Er is uiteraard nog een methode om gratis trips binnen te halen: door ze te winnen. Natuurlijk kan dat, maar we weten allemaal dat je daar zelden écht kans op maakt. Toch? Niet helemaal. Dit jaar heb ik tot nu toe met twee wedstrijden meegedaan en heb zodoende twee trips in de wacht gesleept: naar Linklove in Londen en op affiliate trip naar Marrakech. Uiteraard een beetje lucky, maar (blijkbaar) ook effectief ;)

Over Wilco de Kreij

Wilco is een 26-jarige internet ondernemer met een grote passie voor online marketing. Hij heeft door de jaren heen vele verschillende (online) ondernemingen opgezet, in zowel binnen- als buitenland. Je vindt hem ook op Twitter & Google+.

Reacties

 1. Cool artikel en tip:) 
  Kun je bij deze CC maatschappij online je uitgaven inzien of krijg je een statement iedere maand?

 2. Kijk, bedankt voor de tip. Ik zat er sowieso al aan te denken om een creditcard aan te schaffen :). Zijn er nog meer maatschappijen die dergelijke spaaracties hebben?

  • Een aantal jaar geleden (binnen Nederland) in ieder geval niet, wellicht dat er inmiddels nieuwe partijen zijn.. In het buitenland is dit systeem gangbaarder (bij sommige kaarten krijg je zelfs een X% van je uitgaven terug).

 3. Ik geef veel uit aan Adwords dus dit lijkt me erg interessant. Stel ik wil een ticket voor 250 euro kopen, hoeveel miles heb ik daar dan voor nodig? Ik heb begrepen dat ik 0.8 mile krijg voor 1 euro uitgaven.

  David

  • Het aantal benodigde punten hangt niet zozeer af van de waarde in euro’s van het ticket, dus kan je geen antwoord geven op je vraag hoeveel punten een ticket van 250 euro zal zijn. 

   Neem eens een kijkje op http://www.flyingbluenews.com/promotions/spendingmiles/promoawards.html, daar zie je de punten van verschillende vliegtickets (deze tickets zijn in de actie, voor andere tickets heb je vaak meer punten nodig voor dezelfde aantal KM’s).
   Om een voorbeeld te geven: voor m’n retourtje Sydney (dus andere kant v/d wereld) had ik 100.000 punten nodig. Dat is dan wel meteen een v/d duurste tickets die ze hebben. Retourtje Chicago heb je (als promo award) voor 25.000 punten.

   •  Hee Wilco, thanks. Dit wilde ik inderdaad weten. Snijdt op zich wel hout, moet alleen mijn klanten dan overzetten op betaling via mij.

 4. Is het geen probleem dat je een privé kaart zakelijk aangeeft bij de belasting?

 5. Beste Wilco

  Ik ben op zoek naar de beste sites en de beste aansluitingen om lange vluchten te maken zodat ik punten spaar voor weinig geld. Heb jij nog tips? Welke sites en vanaf welke luchthavens het beste kan worden gevlogen?

  Gr Geoff

Laat wat van je horen

*


 • cheap nfl jerseys
 • wholesale jerseys
 • http://onlinebizz.nl/wp-includes/js/crop