Een jaar uit het leven van een online ondernemer

Ondanks dat januari bijna voorbij is wil ik nog even snel terugblikken op het afgelopen jaar, want wat was het weer een ontzettend mooi jaar! Deze post zal met name ingaan op mijn persoonlijk leven (lees: het reizen). Zaken als ondernemerschap en online marketing worden in de komende posts weer behandeld!

Kort stukje “voorgeschiedenis”

Nadat ik in 2008 voor het eerst een half jaar naar Australië was geweest (2,5 maand stage, de rest van de tijd rondreizen) was ik min of meer “verslaafd” aan reizen. Heerlijk om nieuwe mensen te leren kennen, culturen te ontdekken en iedere dag te doen waar je zin in hebt! Doordat ik er – naast mijn online onderneming – nog een studie naast deed kon ik echter niet te pas en te onpas reizen, helaas.. Eind 2010 kwam daar echter verandering in! Nadat ik mijn eindscriptie had ingeleverd kreeg ik eindelijk wat meer vrijheid, en ben ik in September/Oktober 2010 een maand naar Costa Rica & Miami geweest. Na terugkomst stond enkel mijn verdediging nog te wachten, en mocht ik mezelf “Master of Science in Business Administration” noemen, zoals ze dat zo mooi kunnen omschrijven. Voor mij betekende dit maar één ding: vrijheid!

Januari – Juli

Direct na het afstuderen (in december) ben ik in januari terug naar Sydney gevlogen. Ik had een enkel ticket geboekt en had dus nog geen retourdatum staan (ik zal je later vertellen hoe ik dit ticket gratis heb geboekt). De opties lagen open!

Ik besloot een tijd in Sydney te gaan wonen en werken. Ik huurde een kamer op loopafstand van Bondi Beach, een kantoortje in de stad (in de buurt van Darling Harbour, voor de kenners onder ons) en ik had de ingrediënten verzameld voor (wederom) een fantastische tijd in een nog fantastischere (wereld)stad!

Doordeweeks werkte ik vanuit m’n kantoor aan m’n bedrijf (wat ik daar zoal gedaan heb hoor je later), maar de avonden en weekenden behandelde ik als vakantie! Zwemmen, duiken, weekenden weg, BBQen op het strand, véél stappen… Noem het maar op! Ik kan in woorden niet beschrijven wat voor toptijd het is geweest, hoeveel mensen ik heb leren kennen en wat voor mooie momenten ik daar zoal heb meegemaakt, dus ik ga je een klein aantal foto’s laten zien om een impressie te geven.


Bondi Beach


Zeilen in de Sydney Harbour


Lunch op kantoor


Surfen


Duiken


Mobiel werken vanaf Manly Beach


Zonsopkomst bij Bondi Beach


Kangoeroe’s


Zonsopkomst bij het Opera House

Naast het leven in Sydney heb ik uiteraard ook nog iets van het land gezien (al had ik veel al in 2008 gezien). Zo ben ik tussendoor nog 3 weken door Nieuw Zeeland gaan reizen, en huurde we in de weekenden regelmatig een auto om wat meer van het land te ontdekken. Een voorbeeld van een weekend-tripje zie je hier:

Wil je meer weten over deze tijd, dan raad ik je aan om mijn reisblog (die ik voor vrienden en familie bij hield) eens bij te houden of mijn persoonlijke Facebook foto’s te bekijken.

Augustus & September

Aangezien mijn vriendin al die tijd nog in Nederland was en ik diverse uitnodigen van vrienden had staan die ik niet wilde wissen (o.a. een bruiloft), ben ik na 6,5 maanden Down Under teruggevlogen naar Nederland om hier de zomer te vieren (voor zover we het een zomer konden noemen). Het is altijd weer genieten om na zo’n tijd vrienden en familie weer te zien! Ook in deze tijd heb ik – vanuit kantoor aan huis – doorgewerkt aan m’n bedrijf.

Oktober – Januari

Waar eerder in het jaar de focus op werken én genieten lag, was het nu tijd om de focus helemaal te verschuiven naar genieten. Vanaf 1 oktober ben ik samen met mijn vriendin gaan rondreizen door Australië, Thailand, Laos, Vietnam en Cambodja. Ge-wel-dig!

Eerst zijn we (dit keer samen) teruggevlogen naar Sydney en hebben in anderhalve maand tijd de oostkust afgereisd. Ik had deze al eens eerder gezien (in 2008), maar het is geweldig om het eindelijk eens aan mijn vriendin te kunnen laten zien! Met name Sydney, de stad waar ik (in totaal) ruim een jaar gewoond heb in de afgelopen jaren. Na Australië zijn we doorgevlogen naar Azië, en hebben we in 2 maanden tijd het rondje Thailand – Laos – Vietnam – Cambodja gedaan. In de volgende korte animatie zie je hoe ons reisschema er gedurende de reis uitzag:

Met name Azië heeft ontzettend veel indruk gemaakt en maakt je bewust hoe veel geluk wij hebben om in een westers (lees: rijk) land te zijn opgegroeid. Er was dus een bizar contrast tussen de eerste anderhalve maand (in Australië) en de laatste twee maanden (in Azië) van onze reis. Erg interessant om mee te maken!

Ondanks dat ik gedurende de reis zo’n 2 tot 3 uur per week heb gewerkt, is m’n complete business door blijven lopen zoals ik gehoopt had! Dát is dus het voordeel van online ondernemen :)

Aangezien het onmogelijk is om een dergelijke reis in woorden te omschrijven, heb ik hier wederom een extreem kleine selectie foto’s geplaatst:


Fraser Island


Walvis spotten


Beautiful sunrise!


BBQ on the beach


Sunset at Witsundays


Duiken


Witsundays


Harbour Bridge


Kuang Si waterfalls


Kinderen in Sapa


Tempel


Olifant rijden


Koh Tao


Apen bij Ankor Wat


Tiger temple


Ankor Wat


Ha Long Bay


Sapa

Meer foto’s vind je op mijn persoonlijke Facebook pagina.

Een mooi jaar!

Al met al was het een ontzettend mooi jaar! Eerst 6,5 maanden vanuit Australië gewerkt, 2 maanden in Nederland geweest en daarna weer terug naar Australië en Azië voor 3,5 maand rondreizen. Mooie dingen!

Dat vele reizen heeft echter ook een keerzijde: je raakt er aan gewend. Om die reden staat mijn voornemen voor 2012 haaks op hetgeen je hierboven hebt gelezen: ik blijf dit jaar (zoveel mogelijk) in Nederland! Ik denk dat het goed is om weer wat langer naar een eventuele volgende reis toe te leven, om er zodoende weer het maximale uit te halen! 2012 wordt dus een jaartje vanuit Nederland KNALLEN!

Over Wilco de Kreij

Wilco is een 26-jarige internet ondernemer met een grote passie voor online marketing. Hij heeft door de jaren heen vele verschillende (online) ondernemingen opgezet, in zowel binnen- als buitenland. Je vindt hem ook op Twitter & Google+.

Reacties

 1. Mooi artikel Wilco ;-) Mijn tijd komt nog wel, ik denk halverwege dit jaar weer een paar maanden weg te gaan!

 2. Man, man, wat een jaar. Leuk om te lezen.

 3. Christian Slagter zegt:

  Ik heb je website gevonden via Mitch. Wat een verhaal zeg en leuke foto’s!

 4. Marthijn zegt:

  Met passie mogen lezen. Bedankt!

 5. Mooi verhaal en mooie foto’s man! Misschien moet ik dat reizen en tegelijkertijd werken ook maar eens serieus gaan overwegen :)

Laat wat van je horen

*


 • cheap nfl jerseys
 • wholesale jerseys
 • http://onlinebizz.nl/wp-includes/js/crop