Over

Mijn naam is Wilco de Kreij en ik ben een 26-jarige internet ondernemer. Toen ik op 16-jarige leeftijd – tijdens de middelbare school – begon met ondernemen had ik nooit verwacht dat het zo’n grote impact op mijn leven zou hebben. Inmiddels ben ik afgestudeerd en ben ik fulltime bezig met mijn online ondernemingen.

Het ondernemen heeft mijn leven zeker veranderd. Ik heb er ontzettend veel van geleerd, veel mensen door leren kennen en het heeft me een vorm van vrijheid gegeven die ik als werknemer nooit zou kunnen hebben. Ik maak graag gebruik van die vrijheid, en geloof dan ook in het principe “work hard, play hard”. Één van mijn passies is namelijk reizen. Doordat al mijn werk online is en ik focus op stabiele inkomstenstromen, heeft het mij de mogelijkheid geboden om veel te reizen. Zo heb ik de afgelopen jaren – naast de reguliere vakanties – elk jaar één verre reis gemaakt:

Uiteraard zijn er meer vormen van vrijheid die met online ondernemen samengaan, maar voor mij is de mogelijkheid tot (veel) reizen zeker de leukste!

Mijn verhaal

Het is 2003, je bent 16 jaar en The Matrix is nog helemaal hot. Je besluit dat je een “Matrix zonnebril” wilt, maar deze zijn in Nederland al snel te duur. Wat doe je dan?

Ik besloot deze destijds zelf te gaan importeren. Na flink zoekwerk kwam ik bij een betrouwbaar ogende groothandel in de VS uit. Ik verkocht de zonnebrillen online, maar aangezien ik als 16-jarige geen amper geld tot mijn beschikking had, moesten klanten mij eerst betalen alvorens ik de brillen vanuit de VS kon importeren. Niet ideaal, maar so be it :)

Wat begon als een “leuk zomerproject voor een 16-jarige” bleek echter al snel groter uit te pakken: uiteindelijk werden er die zomer al voor €17.000 aan zonnebrillen verkocht!

Het was me toen nog niet duidelijk, maar achteraf besefte ik me: ik ben ondernemer!

Door de jaren heen

De daarop volgende jaren heb ik diverse import-projecten herhaald, van zonnebrillen tot aan bestuurbare vliegtuigjes. Ik kwam er echter al snel achter dat het logistieke deel (pakketjes inpakken etc) niet mijn favoriete taak was en ik me liever met de marketing bezig hield. Zodoende ben ik destijds op onderzoek uitgegaan naar mogelijkheden om online geld te verdienen zonder dat ik fysieke spullen hoefde te verschepen.

Ik zal je de rest van mijn levensloop besparen, maar wellicht is het leuk om per jaar even aan te stippen waar ik zoal mee bezig ben geweest. Uiteraard is het niet beperkt tot onderstaande lijst (verre van), maar het geeft wel aan waar ik per jaar het meest mee bezig ben geweest.

 • 2005: Focus op domeinnaam-handel.
 • 2006: Focus op “made for Adsense sites” d.m.v. black hat SEO.
 • 2007: Overstap gemaakt naar affiliate marketing, met name datafeed-driven websites.
 • 2008: Focus op SEO (monetization: affiliate marketing).
 • 2009: Focus op PPC (monetization: affiliate sites marketing).
 • 2009: Focus op PPC (monetization: affiliate sites marketing).
 • 2011: Focus op viraal traffic en eigen software product.
 • 2012: …?

Zoals je ziet is 2012 op moment van schrijven nog leeg. Hier kom ik later in het jaar nog op terug ;)

Over OnlineBizz.nl (voorheen Emarky.nl)

Wellicht heb je Emarky.nl in de afgelopen jaren voorbij zien komen? Dat kan. In 2006 ben ik daar begonnen met bloggen over online marketing, maar helaas ben ik daar in 2008 mee gestopt. Bloggen had voor mij geen prioriteit en ik was simpelweg te druk om het “er bij” te doen..

Begin 2012 heb ik de draad weer opgepakt en ben ik Emarky weer als “uitlaatklep” gaan gebruiken. In september 2012 heb ik dat blog verhuisd naar OnlineBizz.nl.

Hier zal ik bloggen over alles wat met online business te maken heeft! Het zal met name gaan over online marketing (SEO, SEM, affiliate marketing, conversie optimalisatie, etc), ondernemen an-sich (inspiratie, motivatie, productiviteit, etc) en de “online lifestyle”.

Het doel van dit blog is drieledig. Allereerst is het onwijs leuk om kennis te delen met anderen. Ten tweede hoop ik via dit blog veel interessante mensen te leren kennen, en ten derde hoop ik er (nog meer) motivatie en inspiratie uit te halen voor nieuw op te zetten projecten!

Meer weten?

Wil je meer over mij weten? Neem gerust eens contact met me op via Facebook of Twitter.


 • cheap nfl jerseys
 • wholesale jerseys
 • http://onlinebizz.nl/wp-includes/js/crop