Prijs- en productvergelijker Hinta.nl online!

Onlangs heb ik de nieuwe prijsvergelijker Hinta.nl gelanceerd! Hoewel het project nog in aanbouw is en er nog veel aan moet gebeuren, is de start alvast gemaakt. Ik zal in deze post even op de wie-wat-waar vragen ingaan.

Wat is Hinta.nl?

Op dit moment is het nog een bèta, maar uiteindelijk zal het een breed opgezette online prijsvergelijker zijn. Of je nu een camera, mp3 speler of een zonvakantie naar Griekenland wilt, alles zal er te vinden zijn.

Wat moet er nog aan gebeuren?

Veel. Technisch gezien moet er sowieso nog flink wat gebeuren, zowel front-end als back-end. Met name front-end zitten er nog flink wat bugs in, en aan de achterkant moet er ook nog van alles afgemaakt worden. Er is al een systeem voor opname van eigen adverteerders (i.p.v. enkel via affiliate netwerken) gecombineerd met een product- en prijs-scraper voor de adverteerders zonder datafeed, maar deze hebben beide nog de nodige afwerking nodig.

Verder moet er vooral nog veel aan de kwaliteit van de content gebeuren. Nu staan de meeste producten er voor elke shop als één product in, in plaats van één product met meerdere prijzen bij de shops. Deze moeten dus nog worden samengebracht. De techniek is er al voor, maar om het goed te doen zit daar evengoed een flinke portie ouderwets handwerk bij. Daarbij moeten er ook productspecificaties worden ingeladen, en ook hiervoor is een gedeelte van de techniek af.. Maar dus nog net niet helemaal (-;

Toekomstplannen?

In verband met mijn half jaar Australië zal het project het komende half jaar rustig verlopen. Verwacht geen nieuwe dingen of grote veranderingen, de komende periode zal voornamelijk gebruikt worden voor het testen, analyseren en onderzoeken van allerlei zaken, zodat ik bij terugkomst een goed converterende en gebruiksvriendelijke release online kan zetten.

Er liggen verder al een aantal leuke potentiële samenwerkingen op de plank wat het project een flinke boost kan geven, maar ook deze afspraken heb ik allemaal een half jaar opgeschoven. Concrete plannen volgen allemaal na mijn reis!

Doelen

De voornaamste reden dat ik dit project op heb gezet, is om niet meer beperkt te zijn in de marketingstrategieën die wel gelden voor direct affiliate marketing. Met een eigen project en merk heb je meer vrijheid om bijvoorbeeld PR, viral marketing of offline advertenties in te zetten. Het doel is dan ook om elke strategie eens in te gaan zetten, simpelweg om daarmee “van alle markten thuis te zijn”.

Ik heb verder wel wat bezoekers- en omzetcijfers in mijn hoofd, maar exacte plannen durf ik nog niet te maken. In eerste instantie even afwachten wat het komende half jaar gaat brengen.

Afsluitend

Ik ben me er van bewust dat het wellicht een (te?) vroege release is om online te zetten, maar anders was de kans aanzienlijk dat de eerste release pas in februari 2009 online zou komen te staan. D.m.v. deze release van Hinta kan ik alvast waardevolle informatie inwinnen, overeenkomsten aangaan en langzaam maar zeker aan het linkprofiel gaan werken. Ik ben dus ook op de hoogte van veel bugs en kwaliteits beperkingen, maar waardeer evengoed elke vorm van kritiek, dus barst los!

Over Wilco de Kreij

Wilco is een 26-jarige internet ondernemer met een grote passie voor online marketing. Hij heeft door de jaren heen vele verschillende (online) ondernemingen opgezet, in zowel binnen- als buitenland. Je vindt hem ook op Twitter & Google+.

Reacties

 1. Nice website :)

 2. Ziet er veelbelovend uit. Ben benieuwd hoe dat gaat lopen, maar ga eerst maar even lekker op reis ja :)

 3. Hi Wilco, ik had je persbericht ontvangen van Hinta. Leuke website met grote ambities, ziet er goed uit. Ik heb je een mail gestuurd met wat aanvullingen om Hinta een killer te maken.

  Ontvangen?

 4. Ontvangen Bas, waarvoor dank! Voorlopig kan ik geen tijd meer in Hinta steken, maar zodra ik weer in NL ben ga ik ermee aan de slag. Nogmaals dank!

 5. Ziet er wel erg strak uit! Heb er helaas – behalve op deze website – weinig over gelezen…

 6. Bericht uit 2008, het onderwerp interesseert me, maar van hinta.nl heb ik nog niet eerder gehoord.

 7. Nog nooit van deze prijsvergelijker gehoord? Nog steeds actief?

 8. Website is nog online, maar er gebeurd maar weinig mee volgens mij.

Laat wat van je horen

*


 • cheap nfl jerseys
 • wholesale jerseys
 • http://onlinebizz.nl/wp-includes/js/crop