Waar haal jij je inspiratie vandaan?

“Hoe verzin je het iedere keer toch weer?!” is één van de dingen die me dikwijls gevraagd wordt.. Ook afgelopen maandag nog, waarbij een vriend me advies vroeg hoe hij het best kon beginnen met zijn nog-te-starten onderneming.

Op datzelfde moment beloofde ik mezelf dat ik er een de volgende dag direct filmpje over zou maken. Zo gezegd, zo gedaan: gisterochtend stond ik voor de camera om een hele lijst met tips (én concrete inspiratiebronnen) te onthullen.

Zie hieronder het resultaat:

Het lijkt me leuk om te horen waar jullie je inspiratie zoal vandaan halen! Dus vertel, wat zijn voor jou (belangrijke) inspiratiebronnen voor je werk en/of business?

Over Wilco de Kreij

Wilco is een 26-jarige internet ondernemer met een grote passie voor online marketing. Hij heeft door de jaren heen vele verschillende (online) ondernemingen opgezet, in zowel binnen- als buitenland. Je vindt hem ook op Twitter & Google+.

Reacties

 1. Reizen zeker een goeie, ga morgen liften naar Krakau! Veel mensen ontmoeten + andere culturen zien, en natuurlijk in Krakau zelf..

  Vorig jaar al naar Praag gelift.. spreek je!

 2. Hoi Wilco,”Als eerste mijn excuus en nalatigheid voor het nog niet beantwoorden van jou mail, ik hoop dat ik mijn kans nog krijg..”

  Dan nu, super bedankt weer voor deze toffe inspirerende video ;). Hier heb ik zeker wel wat aan, zoals bijvoorbeeld ‘Kickstarter’

  Ook ik ga ‘reizen’. Heb per 31jan 2013 mijn baan opgezegt en dan ga ik voor een iig een half jaar naar Spanje. Hopende dat ik mijn droom daar waar kan maken als online marketeer.

  Groeten,

  Coen

  • No problem, ik ken het probleem :)

   Ben héél benieuwd naar de resultaten volgend jaar Coen, houd me op de hoogte! En wie weet doen we dáár nog ens een biertje ;-)

   Groeten,

   Wilco

  • [Offtopic]
   Ben je toevallig familie van Luuk met dezelfde achternaam ?[/Offtopic]

   Wil in de toekomst ook volledig voor mezelf werken. Heb je voordat je deze beslissing genomen hebt een bepaald doel gehaald (xx % van je maandinkomen online verdient, of een buffer van yy * je maandsalaris) en aan de hand hiervan de beslissing genomen. Of duik je wat meer in het diepe ?

 3. Leuke sites die kickstarter en flippa, ik kende ze nog niet. Staan inderdaad leuke dingen op. Wat lees je dan vooral gewoon fictie of boeken zoals the 4-hour workweek ;)?

  • Kan me de laatste keer dat ik fictie heb gelezen amper meer herinneren.. Lees (vrijwel) uitsluitend boeken op gebied van ondernemen, online marketing & personal development (o.a. om specifieke skills aan te leren). The 4h workweek heb ik voor het eerst direct na de release (± 5 jaar geleden) gelezen en inmiddels nog een keer of 2-3 verslonden ;-) 

   • Ok, ik heb hem zelf niet gelezen maar zag meerdere internet ondernemers die hem wel gelezen hebben vandaar. 

    Wat zijn jou aanraders? 
    Ga eind november reizen ;) 3 weken thailand dus leuk om iets mee te nemen. Zat dus zelf aan die 4h workweek of Crush it van Gary Vaynerchuk te denken. Jammer dat beide hardcovers zijn. Leest toch wat minder fijn vind ik zelf.

    • Pfiew, aanraders.. Veel boeken die ik lees zijn om bepaalde skills op te doen (copy writing etc). Boeken die nog op mijn lijst staan (en waar ik hoge verwachtingen van heb) zijn the $100 startup en the lean startup. Met name de laatste hoor ik véél goede verhalen over de laatste tijd :)

 4. Maurice zegt:

  Hi Wilco,

  leuke video, ik heb laatste tijd ook wat filmpjes gemaakt. Maak jij gebruik van een microfoon?Ik heb er net eentje aangeschaft maar geluid valt nog wat tegen. Maak jij deze video met iphone of heb je een camera aangeschaft inmiddels. 

  Gr. Maurice

  • Hey Maurice! Ja, ik maak gebruik van een Samson S01U (microfoon) en een Nikon D5100 (DSLR met HD-videofunctie). De microfoon werkt helaas via USB dus wordt apart opgenomen. De truck is om vooraf even in je handen te klappen zodat je het geluid en beeld eenvoudig aan elkaar kunt synchroniseren :)

 5. Goed & duidelijk artikel Wilco. Ik ga vrijdag op vakantie en o.a. The 4-hour work week gaat mee :).

 6. Leuk filmpje, bedankt! Ik haal zelf veel inspiratie uit het kijken naar films en series. Sommige verhalen raken je en zetten je aan het denken.

  • Heb je nog concrete voorbeelden van series en films die voor jou inspiratievol werken?

   Heb hier overigens ook een aantal video’s neergezet die (voor mij) motiverend werken: http://www.onlinebizz.nl/motivatie-videos/

 7. Marleen zegt:

  Herkenbaar! Ik haal overal inspiratie vandaan. Reizen, boeken, gesprekken met mensen, films en in de natuur zijn, zijn voor mij wel de grootste inspiratiebronnen. 

 8. Parfums4u zegt:

  Leuk Wilko. Goede tips.

 9. Beste Wilco,
  Dit is mijn eerste reactie op jouw blog. Laat ik eerst even beginnen met dat ik je blog aangenaam vind te lezen en daardoor krijg ik des te meer zin om het internet marketing meer onder de knie te willen krijgen. Ik ben kort geleden gestart en probeer wat extra inkomsten te genereren via het internet. Het lukt tot nu toe nog niet, maar ben geduldig en wacht af. Waar ik mijn inspiratie vandaan haal is uit het dagelijkse leven, blogs zoals deze ;-) voorbeelden van mensen die op hun manier goed bezig zijn, waar je dan weer inspiratie en motivatie uit kan ha
  len. En niet in de laatste plaats van kan leren.

  Mvg,
  Ray

  • Hey Ray! Thanks voor je reactie, leuk dat je wat achterlaat :) Bedankt voor je compliment ook!

   Dat het tot nu toe nog niet gelukt is maakt niet uit, het feit dat je er actief mee bezig bent is veel belangrijker! Je wilt niet weten hoe vaak ik dingen heb opgezet waar 0,0 resultaat uit voortkwam vóórdat er successen behaald werd. Hard werken & doorzettingsvermogen is the key :)

   Succes!!

 10. Beste Wilco,
  Dit is mijn eerste reactie op jouw blog. Laat ik eerst even beginnen met dat ik je blog aangenaam vind te lezen en daardoor krijg ik des te meer zin om het internet marketing meer onder de knie te willen krijgen. Ik ben kort geleden gestart en probeer wat extra inkomsten te genereren via het internet. Het lukt tot nu toe nog niet, maar ben geduldig en wacht af. Waar ik mijn inspiratie vandaan haal is uit het dagelijkse leven, blogs zoals deze ;-) voorbeelden van mensen die op hun manier goed bezig zijn, waar je dan weer inspiratie en motivatie uit kan ha
  len. En niet in de laatste plaats van kan leren.

  Mvg,
  Ray

Laat wat van je horen

*


 • cheap nfl jerseys
 • wholesale jerseys
 • http://onlinebizz.nl/wp-includes/js/crop